čtvrtek 5. března 2009

Tak ho tedy dostal

Ano, dostal. Je to tak a je to dobře..
Že nevíte o čem mluvím? Ani se vám nedivím, je to trochu dost nekonkrétní. Tak já to zkonkrétním, mám na mysli Oskara, cenu Americké filmové akademie. A tím šťastlivcem, ikdyž ted jím již není asi tak rok (zemřel cca 21.ledna 2008), je Heat Ledger.
Ten, co hrál tak skviele psychopatického zločince v novém batmanském filmu Temný rytíř. Ten, který se kvůli tomu, aby se dokázal vcítit do role, nechal zamknout do pokoje a nevycházel. Psal si denník a také bral spoustu prášků. Ty prášky však pravděpodobně nesouvisely s rolí, avšak s jeho psychikou, která byla špatná.
Každý však občas máme špatné období, to jeho sice již skončilo a již nebude pokračovat. Ale to jeho život také ne. Heat zemřel doma, pravděpodobně ve spánku, na předávkování léky. Nikdo však není schopen objektivně, ale hlavně s jistotou říci, že to bylo, či nebylo, úmyslná sebevražda. Také se mohlo stát, že k předávkování došlo náhodně. Tak tomu věří i manželka a později tomu bude věřit i momentálně čtyřletá dcera. Mimo to, je to právě dcera, kdo dostane Oskara po otci. Ale to bude, až dosáhne dospělosti.
Vede se spousta debazt, zda jeho výkon v Temném rytíři byl opravdu tak dobrý, teda popravdě byl skvielý, nebo jestli ho dostal kvůli své smrti. Ikdyž to neznamená, že kdybyho dostal kvůli smrti dostal by ho jen kvůli tomu, že zemřel. Protože at se kdo přiklání na kterou názorovou stranu, obě musí uznat, že byl fakt dobrý herec. A nikdy již další šanci dostat Oskara nebude, tak proč mu ji nedat teď?
A není to pouze Temným rytířem. I film Zkrocená hora a sposta dalších jsou skvielou uázkou hereckého umu tohoto herce. Ve Zkrocemé hoře skviele popsal vývoj vztahu dvou zpočátku nepřátel, poté přátel, následně gayů, a nakonec zase přátel :) No a samozřejmě ta romantická komedie: Deset důvodů proč tě nenávidím a jeho zpěv na tribuně pro jednu holku (scéna z filmu). To je propstě nezapomenutelné.

Je dobře, že dostal toto ocenění a dostal ho zaslouženě at si kdo říká co chce.. :) Tak s chutí dál a doufejme, že se najde někdo nový podobný ale bez problému s prášky. A Též, že se Ch. Nolan při příštím výběru padoucha do batmana rozhodne znovu tak famózně. A do role kladase Bruce Wayna znovu obsadí Ch. Balea, který se osvědčil, jak v Batman začíná tak i v Temném rytíři. Nesmíme zapomenout ani na sluhu, který pomáhá Batmanovi se vším s čím může a též na Luciuse Foxe, který vymýšlí oblek a různé ty hračičky.... Prostě "jen tak dál..."
A ty, Heate Ledgere, vstan rychle z hrobu a doved svůj život k přirozené smrti stářím někdy okolo 150 let..

Žádné komentáře:

Okomentovat