sobota 31. října 2009

This is it!

Ano, viděla jsem to. A ano stojí to za vidění.
A to ikdyž nejste skalními fanoušky.

Odvážím si tvrdit, že je to velice dobře zpracovaný film. Poznáte Michaela z jiné stránky.
Já sama jsem si nikdy nemyslela, že je takový puntičkář. Například v tom, jak mají znít jeho písničky. Všechny je měl tak přesně do detailů promyšlené, že když nějaký z hudebníků hrál o něco jinak, hned ho opravil. Melodii mu vybroukal.
Nebo to, jak perfektně měl propracované pohyby na pódiu. Ten se opravdu uměl hýbat. Ikdyž to asi taky byl jeden z hřebíčků do rakve. Tím, jak neustále tancovat huntoval si tělo, vždyť kolik padesátiletých lidí by dokázalo to co on? Kolik lidí jeho věku by dokázalo Moonwalk? A také byl hrozně hubený, až nepřirozeně.
Nikdy jsem si nemyslela, že Michael Jackson je i ekologicky zaměřený. Ale v jedné písničce nejenom, že má "ekologicky" zaměřený klip (Holčička běží po pralese, honí motýlky. Potom si lehne do krásně zelené trávy a usne. Když se probudí, je okolo ní pouze spoušť, všechno vypálené. Všechno okolo pustoší bagr. A najednou holčička zahlédne jediné zelené semínko v celé té spoušti. Běží ho vytrhnout, aby o bagr také nezničil....) Může se to podle mého popisu zdát velice jednoduché. Důležité však je že to nese určité poselství. Snaží se nám to ukázat to, co s
i mnozí z nás neuvědomují nebo uvědomovat nechtějí. A právě proto mě to u Michaela tak překvapilo. A to příjemně...

Také to, jaké měl tanečníky. Protože on na pódiu tančí a zpívá a kulisu za ním dovytváří i taneční skupina. A právě na začátku filmu uvidíte/uslyšíte, jak se na Michaela dívají tito tanečníci. Pokud to mohu shrnout tak všichni jsou jeho fanoušky, někteří kvůli tomu přijeli až z Austrálie, někteří ho poslouchají už od mala,... Prostě jsou velice šťastní, že mohou tancovat s ním.
A to jak se hýbou tito tanečníci? No to je fakt hustý, ikdyž nemají příliš prostoru pro improvizaci (Michael to má vše přesně promyšlené) tak je na nich vidět jak dobře tanec ovládají.
Alespoň mě tedy uchvátili. Jak přesně kopírovali pohyby Michaela, jak dokázali jít s hudbou...














Je opravdu škoda, že tak precizně připravované turné se nikdy před diváky doopravdy neukázalo. Že fanoušci neviděli poslední koncertní šňůru, která (alespoň podle This is it) vypadala pravdu úžasně.
Je mi líto všech účinkujících, kteří se nedočkali toho potlesku, který by nepatřil jenom Michelu Jacksonovi, ale i jim. Těm, kteří mu pomáhali koncerty dovést právě na to pódium.

Žádné komentáře:

Okomentovat