úterý 26. května 2009

Naše zdravotnictví

Platíme za recepty, ambulanci, pobyt v nemocnici, návštěvu doktora,... Příště budeme platit i za dýchání?
A když už tedy ty peníze platíme, kam jdou? Do kapsy nějakého papaláše, ministra,..? Neměly by náhodou jít třeba na opravu rozpadajících se nemocnic? Nebo na jejich renovaci, lepší platy lékařům nebo prostě něco prospěšného?

Například taková Motolská nemocnice. Rozpadá se, jsou tam švábi, na novorozeneckém oddělení padá omítka a lidé se tam bojí chodit. Myslím, že tam by ty peníze docela potřebovali. Tak kam tedy jdou? Na reklamu? Co ta jim pomůže? Lidé se stejně budou bát, jít tam, ještě jim možná spadne na hlavu traverza ze stropu a oni místo toho, aby jim pouze nabrali krev je ponesou odtamtud v rakvi. Je možné, že stát dal již nějaké peníze, ale to asi nestačilo a nebo hold nešly tam, kam měly jít.
Nebo co Nemocnice na Vinohradech, ta se sice zatím nerozpadá, ale stará komunistická často nefungující okna, nedostatek soukromí a špatná strava jsou také problémy. Protože, jak se má člověk uzdravit s blafy tam podávanými? Ano, asi je to levné, ale na chuti také záleží. Netvrdím, že by tam měl vyvářet Michelinský kuchař, ale někdo s kuchařským umem ano.
Když jsem do vhledávače google zadala "rozpadající se nemocnice" našlo mi to hned několik titulů. Třeba o Českolipské nemocnici, která musela kvůli rozpadající se přední fasádě uzavřít hlavní vchod do budovy nemocnice. A to není jediný případ...
Na drhou stranu je nutno přiznat, že odhodlání a přívětivost doktorů se lepší. Sama jsem si toho všimla a byla jsem velice příjemně překvapena.

Žádné komentáře:

Okomentovat