neděle 6. května 2012

HOKEJ!

Už je tu zase hokejové mistrovství světa. Ten rok ubíhá nějak čím dál rychleji.
Tentokráte se koná ve švédském Stockholmu a finských Helsinkách, mistrovství si tedy rozdělili mistři z minulého roku (vyhráli finové, švédi byli druzí a hádejte kdo byl třetí?) od 5. do 20.5.
Samozřejmě sleduji pozorně naše hokejisty a držím jim palce, takže není jednoduché psát článek bez palců (a vlastně všech prstů, které ten palec svírají).

Samozřejmě, že musíme letos vyhrát. Minulý rok si nás dovolili vyřadit z bojů o finále tříkorunkáči (švédové), ale letos se jim to nesmí podařit. Ačkoliv nás již jednou porazili, a to 4:1, tak se jim to znovu nepodaří. (Je pravdou že tu výhru si zasloužili- ačkoliv to nerada přiznávám byli prostě lepší) Protože my se budeme zlepšovat a v roce 2010, jak nepřijelo tolik hokejistů z NHL kvůli "omluvenkám" a Jágr je všechny hezky sprdnul (zasloužili si to!) tak jsme taky stále prohrávali a byli za outsidery a nakonec z toho byl titul mistrů světa amoleta. Třeba bychom si mohli rozpomenout na ty nezapomenutelné chvíle dávání gólů při vlastním oslabení (skoro jsem se modlila, aby některého z našich vyloučili a my měli oslabení a mohli dát gól). Jen už nemáme Rachůnka, který dává gól osm vteřin před koncem a minulý rok tak krásně narazil ruskáka-agresáka Arťuchina  na sklo a to se rozsypalo (jů, to byla krása).. hold jeho úlohu musí převzít někdo jiný.

Takže fandit, fandit! V pondělí hrajeme s Nory tak ať jim pořádně ukážeme, kdo je tady hokejový národ :D
Kdo neskáče není Čech, hop hop hop!

(14.5.) No ten zápas s Ruskem, který jsme prohráli kvůli dvěma gólům těsně po začátku třetin, nebyl zrovna podle mých hokejových představ. Tedy on nebyl podle ničích představ (kromě Rusáčích, ale ti se nepočítají). Měli jsme vyhrát, zasloužili bychom si vyhrát. Ale nestalo se, no musíme se dívat dál dopředu a vyhrát už všechny zápasy včetně finále a být zase mistři světa (amoleta). Musíme těm ostatním ukázat, že nás pár blbých zápasů ze začátku mistrovství nepoloží. Musíme porazit Švédy a oplatit jim porážky z posledních zápasů, a ukázat jim, kdo je tu hokejová velmoc. A taky jim hokejově vynafat za organizaci mistrovství a nedostatek fanoušků na tribunách, to totiž když bylo mistrovství tady nebylo. To byly zápasy určitě vyprodané (nebo alespoň z většiny)... Ale tam je většina volná a atmosféra nikde (ačkoliv se z Prahy snažím tam dokřičet nějak mi to nejde..)
Zítra 15.5. (v den mé zkoušky) hrajeme s Německem, co dostalo nakládačku od Norska (Němci prohráli 4:12). Doufám, že naši vyhrají minimálně taky takovým skóre ne-li vyšším :D Protože potom máme zaručené čtvrtfinále.
Jo a tenhle hrací systém se mi nelíbí. Dříve bylo více základních skupin (4) a teď je jich jen půlka. A není osmifinále jen čtvrtfinále (nějak všechno vydělili dvěma). A taky hrajeme se soupeřem ze stejné skupiny, proč nemůžeme hrát s někým ze skupiny opačné? Snad ne kvůli vzdálenosti...


Takže fandit, fandit! Ať jim pořádně ukážeme, kdo je tady hokejový národ :D
Kdo neskáče není Čech, hop hop hop!

Žádné komentáře:

Okomentovat