pátek 17. února 2012

Manipulátorky

Nedávno jsem se doslechla, že si o nás ženách část opačného pohlaví (tedy mužů) myslí, že jsme nenapravitelné manipulátorky.
Je tomu opravdu tak? Opravdu jsou příslušnice ženského pohlaví tak moc zdatnými manipulátorkami? A jsme takové všechny a nebo se ta osoba setkala s temnou výjimkou z jinak dokonalého a poddajného ženského rodu?
Máme opravdu takovou moc nad ostatními (hlavně muži v tomto případě), že je donutíme k tomu, co chceme i přes jejich nevoli? Dokážeme muže přesvědčit, aby za námi šli až na konec světa a ještě dál? Dokážeme je přesvědčit, aby nám bezvýhradně sloužili a milovali nás do konce věků a bez dalších otázek/podmínek?

Ale pak je divné, že je tolik ztroskotaných manželství. A také domácího násilí na ženách. Protože kdyby žena dokázala muže přesvědčit k čemukoliv přeci by mu nedovolila, aby ji bil (takové masochistky ženy nejsou). Nedovolila by mu vůbec, aby jí ublížil a to jakkoliv. Držela by si ho ve své "komfortní zóně".

Takže to asi s tou manipulací nebude zas tak horké. Ale je pravda, že mě občas překvapí když vidím zdánlivě velice chytrého muže "na krátkém vodítku" v rukou ženy. Myslela bych si, že tento typ mužů by nedovolili mít obojek tak pevný a vodítko tak krátké a to i přes svou zamilovanost. Že nedovolí, aby s nimi žena/ženy mávaly jako s kusem hadru a oni dělali přesně to, co po nich ženy chtějí. No ale očividně se mýlím a to buď v jejich chytrosti a nebo v celém předpokladu.

Ale asi to tak prostě není. Stejně jako svět tak ani ženy a muži nejsou prostě černí-bílí, ale jsou tu i stupně šedi (a barev). Takže se určitě mezi ženami najdou takové, které s muži manipulují a nikdy svůj přístup nezmění. Ale jsou i takové, kterými je naprosto manipulováno ze stran mužů, ale ani tato skupina žen není ta převládající.
Popravdě někdy je hezké nechat sebou manipulovat, protože je to jednodušší a někdy je hezké umět někoho do něčeho vmanipulovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat