pondělí 28. prosince 2009

Kluk jak z porcelánu

Také občas koukáte na ty romantické komedie?

Já jo.. a otevřeně to přiznávám :) Ale uvědomuju si, že je to brak. Dřív jsem to tak neviděla, ale potom mi došlo, že je to skoro jako vymývání mozků. Vždyť takhle to ve skutečnosti není. A tak teď na tyhle filmy chodím se zasmát a spíš než film mě zajímají reakce diváků.

Protože na ty filmy většinou chodí lidi nikoli kvůli příběhu, ale kvůli těm hezkým chlapům. A tak se hold předhhání v tom, který film má hezčího hlavního představitele a zpočátku ošklivější hlavní představitelku, která se během filmu změní v krásku ve všech směrech.

Zpočátku se tímto poněkud pochybným "receptem" řídily pouze telenovely, poté začaly levnější filmy a teď je to všude. Už jim tolik nezáleží na tom, jestli umíte hrát, jestli vám role sedí nebo tak. Záleží na tom, abyste byl krasavec, odhalil co nejvíc a máte zaručenou skvielou roli a milionový honorář.


Bohužel tím, že chodíme na tyto filmy a právě tím, že na ně chodíme kvůli těm chlapům přispívám k úpadku filmografie.

Ale většinu lidí nepřesvědčíte, aby na to nechodili. Protože pokud na ně přestanu chodit, kde pak budu vídat ty krásně namakané, perfektně vypadající a skoro ideální muže? Nebudu, protože takoví neexistují. Budou jim chybět. Takoví muži a vlastně obecně lidé, jako jsou v těch filmech, ve skutečném světě nejsou. A ani by být nemohli. A to nejenom kvůli tomu, že ve filmech mají neustále peníze a skoro nepracují, jsou hubení (mimo Bridget Jones :D ) a přesto pro to nic nedělají, ani starší generace nemá vrásky (protože herečky si je nechaly odstranit plastickými operacemi).

Takoví lidé nejsou, nebudou a nikdy nebyli. Ale na jednu stranu nebylo by to špatné. Třeba otevřít každý den peněženku a mít ji plnou peněz bez toho, aby člověk pracoval. Nebo mít manžela takového, jací jsou v těch filmech. Milujícího, všechno pro domácnost dělajícího, dávající nám neustálý komfort, přinášejícího květiny každý den....

Jenže to by to musel být kluk/muž z porcelánu :)


Na druhou stranu tím, že to vidíme v těch filmech možná nás to inspiruje to od "našich" mužů též očekávat. Což nás prvotně sice velice zklame, protože takoví nejsou. Ale možná se nám časem podaří je zčásti převychovat. Ikdyž se říká, že starého psa novým kouskům nenaučíš. Nemusí to být nové kousky, vždyť to v sobě mají, dříve byli gentelamani možná by byli zase, kdyby od nás dostali impulz. Jenže to jsou jen pouhé dohady a domněnky...

Žádné komentáře:

Okomentovat