čtvrtek 8. prosince 2011

Začarovaný kruh

Dokážeme být spokojení s tím, co máme? A nebo jsme prostě banda nenasytů, kteří nikdy nedokáží ocenit, co mají přímo před nosem?
Proč když něco máme hledáme, jestli soused/přítel/nepřítel/kdokoliv náhodou nevlastní něco lepšího nežli my. Není špatné to, že nás poblouzní každá blyštivá věcička ostatních lidí, ale když ji máme tak nás už tolik nezajímá? Proč nedokážeme ocenit, co máme ale hledáme něco lepšího?
Chápu, že je to pokrok a nebýt jeho nebyla by spousta věcí, ale občas je potřeba se zastavit a uvědomit si co máme. Protože honbou za něčím "lepším" často ztrácíme to původní. A ikdyž si to často neuvědomujeme pro někoho jsme my a naše věc byli ti, kterým záviděli. Je to takový začarovaný kruh.

Popravdě kdyby měl teď skončit svět vadilo by mi, že poslední rok na zemi byl zrovna tento. paradoxně bych mnohem raději, kdyby svět skončil již Silvestrem 2010/2011. Rok 2010 měl sice své mouchy a nebyla jsem s ním (samozřejmě) spokojená, ale v porovnání s tímto rokem byl mnohem lepší. Rok 2011 je prostě zakletý. Stala se spousta věcí, které neměly být. A nejhorší je, že se prostě shlukly do jednoho roku. Kdyby snad byly v rozmezí řekněme pěti let dalo by se s tím žíti mnohem lépe. Jenže tak to ve světě asi nechodí.
Takže pokud má skončit svět udělejte ať si v posmrtném životě (pokud nějaký je) nepamatuju rok 2011. Nebo alespoň si pamatuju jen to dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat